19 grunde til at have regelmæssig sex
Du ved godt, at sex er dejligt, skønt og helt igennem fantastisk. Men der findes faktisk en lang række andre fordele samt gode grunde til at have regelmæssig sex. Så hvis du mangler en undskyldning for at lægge op til en hyggestund med din partner, eller finde et one-night-stand, får du her en liste med 19 grunde til at have sex.

Derfor skal du have regelmæssig sex

1. Når du har sex øges dopaminniveauet i hjernen og dopamin gør din hukommelse bedre.

2. Under sex frigiver kroppen testosteron, hos både mænd og kvinder. Er du mand får testosteronen dig til at føle dig mere maskulin - og er du kvinde, øger testosteron dit energiniveau. Og fælles for begge køn er, at hormonet styrker både hjertet, musklerne og knoglerne.

3. Undersøgelser har vist, at personer, der har regelmæssig sex lever længere, blandt andet på grund af ovenstående. En helt specifik undersøgelse hævder, at 100 orgasmer om året forlænger dit liv med 8 år.

4. Når man har sex øges selvtilliden – der ligger jo en fantastisk bekræftelse i, at et andet menneske synes man er top-sexet. Og er du i et fast forhold, styrker sex også dit selvværd, fordi det får dig til at føle dig elsket.

5. Hvis du har sex 1-2 gange om ugen bliver dit immunforsvar bedre, fordi niveauet af antistoffer i kroppen stiger. Så vink farvel til forkølelser og sig goddag til et mere aktivt sexliv.

6. Er du kvinde holder orgasmer bækkenbundsmusklerne i god form. Faktisk er sammentrækningerne under en orgasme lige så effektive som knibeøvelser, men 30 gange sjovere.

7. Sex forbrænder kalorier og jo mere aktiv, du er i legen, jo mere motion får du selvsagt. Et kvarters sex forbrænder 75 kalorier, hvilket svarer til en Cafe Latte – en drik, der i øvrigt er fantastisk, hvis du har planer om at slå dig løs hele natten.

8. Sex gør dig mere attraktiv. Dufthormonet feromoner frigives, når du har sex og feromoner virker tillokkende på det andet køn. Og er du kvinde og skal i byen kan en feromon parfume som denne her hjælpe med at tiltrække.

9. Dine arme og ben får masser af træning, når du har sex - og hvem kan ikke lide tonede overarme og spændstige ben?

10. Selvom det føles omvendt og blodtrykket faktisk stiger under sex, så falder det igen bagefter – endda til et lavere niveau end inden hyrdetimen. Og det er godt for hjertet og mindsker risikoen for blodpropper.

11. Sex frigiver endorfiner, som faktisk er smertelindrende. Så har du hovedpine eller ømme muskler, så prøv med sex, eller onani, inden du tager en Panodil. Som en bonus gør endorfiner dig i øvrigt også glad i låget.

12. Er du kvinde, øges mængden af østrogen i din krop, når du har sex. Og da østrogen er det hormon, der booster din kvindelighed, kan regelmæssig sex faktisk give dig smukkere hud og fyldigere hår.

13. Niveauet af stresshormonet kortisol mindskes under sex, og du slapper derfor rigtig godt af efter et knald – så brug sex som en naturlig afstressning eller måske endda sovemedicin. Du sover nemlig meget bedre efter sex.

14. Som du måske allerede har luret, er sex en hel cocktail af hormoner og denne cocktail indeholder også det såkaldte ”kærlighedshormon” oxitocin, som styrker samhørigheden.

15. Serotonin er også på listen over fysiologiske stoffer, der boostes under sex med en partner, især hvis I ikke bruger kondom, og et højt niveau af serotonin i kroppen kan forebygge depressioner.

16. Sex kan muligvis forebygge prostatakræft, da hyppige udløsninger især i 20’erne i nogle undersøgelser har påvist en tredjedel mindre risiko for pådrage sig diagnosen. Hos kvinder har andre undersøgelser vist, at kvinder der ikke har sex, eller kun sjældent slår sig løs på lagnerne, har 3 gange større risiko for brystkræft, da nogle stoffer i sæd kan virke beskyttende mod udvikling af kræftceller. (Husk dog, at anvende kondom, hvis du har skiftende partnere, da den meget smitsomme og udbredte HPV-virus i stedet dokumenteret kan forårsage livmoderhalskræft).

17. Regelmæssig sex gør din holdning og positur bedre. Folk, der lige har haft sex, går nemlig mere rankt og oprejst.

18. Sex kan lindre astma, fordi lungefunktionen trænes under sex.

19. Hvis du er kvinde, er der ekstra bonus ved regelmæssig sex, for jo flere orgasmer og jo oftere du får orgasme, jo nemmere bliver det at opnå klimaks fremadrettet.

Er alle fordele ved sex dokumenterede?

Der er lavet mange forskellige undersøgelser på området, men fælles for de fleste er, at de positive effekter er påvist ved testpersoner, der havde sex 1-2 gange i ugen, mens sex de efterfølgende gange i samme uge ikke skulle gøre fordelene markant bedre. Det skader dog ikke at have mere sex end et par gange ugentligt – så hvis du elsker sex og ikke kan få nok (og din partner er enig!), er det bare med at slå jer løs. Husk dog at mennesker er forskellige og at fordelene er generelle – og at du altid skal huske at bruge sex som et supplement og ikke anse det for at være forebyggende i sig selv, da andre faktorer kan forhøje risikoen for den samme ting, du forsøger at undgå. Hvis ethvert one-night-stand f.eks. inkluderer en kæmpe brandert, bliver fordelen med lavere blodtryk udvisket af den risiko, der er ved at drikke mange genstande på én gang. Og hvis du går efter at forebygge depression, skal du huske at den sædafgang hos manden, der øger niveauet af serotonin hos kvinden, også øger risikoen for at blive smittet med en seksuelt overførbar sygdom. Så hav altid fornuften med dig, brug prævention hvis du ikke har en fast partner og husk at nyde det hele. For det ér jo formålet med det hele.

Kommenter

0 andre kommentarer

Skriv kommentar

Kommentar redigeret