Bedste glidecreme. Sådan vælger du den rigtige!

Mange danskere bruger glidecreme som en naturlig del af sexlivets glæder. Hvis ikke hele tiden, så i perioder. Der findes dog også mange spørgsmål om glidecreme, som både begyndere og øvede stiller. Dem forsøger vi at besvare i denne guide om glidecreme. Så du selv kan vælge den bedste glidecreme til netop dit behov.

Indholdsfortegnelse

Bedste glidecreme. Sådan vælger du den rigtige!

I denne guide handler det om at vælge den bedste glidecreme. Hvad er glidecreme? Hvorfor bruge glidecreme? Skal glidecremen være silikonebaseret eller vandbaseret? Kan man bruge glidecreme til håret også? Alle disse spørgsmål vil vi prøve at besvare i denne guide, så du kan vælge den bedste glidecreme til netop dit behov.

Hvad er glidecreme?

Glidecreme er et kunstigt smøremiddel, som kan benyttes når du har sex. Mænd og kvinder danner ellers naturligt smøremiddel under sex eller når lysten opbygges. Mænd danner præsperm og kvinder danner et sekret i skeden. Det er naturens måde at danne smørelse på, så et samleje kan gennemføres med nydelse i stedet for smerter. Der kan dog være mange grunde til alligevel at bruge glidecreme under sex.

Hvorfor bruge glidecreme?

Glidecreme er bl.a. fantastisk til onani for både kvinder og mænd. Selvom både mænd og kvinder danner naturlig smørelse, så kan glidecreme være en uvurderlig hjælp i sexlivet for mange mennesker. Enten i store dele af deres liv eller i perioder. Nogle af de mest oplagte grunde til at bruge glidecreme er:
 • Til onani for både kvinder og mænd - både solo og sammen. Onani kan for mange være ubehageligt uden glidecreme.
 • Hvis kvinden eller manden af den ene eller anden grund ikke danner ret meget naturlig smørelse. Det kan f.eks. ske i forbindelse med brug af p-piller eller en graviditet, hvor kvindens hormonforstyrrelse i en periode stopper eller nedsætter for den naturlige smørelse.
 • Hvis i bruger kondomer eller andre former for prævention, som nedsætter eller danner en barriere for den naturlige smørelse.
 • Som supplement til almindeligt sex. F.eks. til fælles onani, handjobs og lignende.
 • Til analsex, hvor der ikke bliver produceret naturlig smørelse.

Hvis du oplever sex som værende smertefuldt, så kan det være en super god ide at prøve glidecreme. Især hvis det er i forbindelse med analsex. Det er dog vigtigt at du vælger den rigtige type glidecreme til det formål du ønsker at bruge det til.

Den bedste glidecreme til forskellige formål

Der findes mange typer glidecreme, og det er vigtigt at få styr på hvad du ønsker at bruge den til før du køber den. En glidecreme er nemlig udviklet til et bestemt formål, og så er den ofte knap så anvendelig til andre formål. Til sex med en partner eller til solosex anbefaler vi altid enten silikonebaseret eller en vandbaseret glidecreme.

Silikonebaseret glidecreme

En silikonebaseret glidecreme er meget drøj i brug, og opløses ikke som den vandbaserede glidecreme gør. Det gør den særdeles anvendelig til almindelig sex. Den egner sig således særdeles godt til samleje med en partner eller til solosex.
Funglide er vores egen glidecreme

Det anbefales IKKE:

 • at anvende en silikonebaseret glidecreme sammen med kondomer, da den i værste fald kan opløse kondomet og få det til at briste.
 • at anvende silikonebaseret glidecreme sammen med sexlegetøj, da det meste sexlegetøj også er produceret af silikone. Sexlegetøjet kan gå værste fald gå i stykker.

Vi anbefaler vores egen silikonebaserede glidecreme Funglide, som har været vores bestseller i mange år, og fortsat er det. Funglide kan også bruges til analsex, og er en rigtig god universal glidecreme, som kan bruges til det meste. Find flere glidecremer baseret på silikone her.

Vandbaseret glidecreme

Vandbaseret glidecreme anbefales til brug med kondomer og sexlegetøj, da det ikke ødelægger materialet på legetøj og ikke får kondomer til at blive en risiko at anvende. Ulempen ved vandbaseret glidecreme kan være at det tørre ud og forsvinder helt med tiden. Den menneskelige hud er varm og får vandbaserede væsker til at fordampe ret hurtigt. Det er dog ikke værre end at den kan påføres flere gange, når det bliver for tørt. De senere år er glidecremer dog blevet meget bedre og det kan endda være svært at se og mærke forskel på vandbaseret og silikonebaseret glidecreme.

Find alle vores vandbaserede glidecremer her.

Vi anbefaler

Nu har du læst generelt om hvad forskellen på silikone- og vandbaseret glidecreme er, men du skal også have vores anbefalinger til den bedste glidecreme til bestemte formål.
 • Til almindelig sex, solosex og analsex UDEN kondom og sexlegetøj, anbefaler vi Funglide, som er en god allround silikonebaseret glidecreme.
 • Til analsex anbefaler vi Funglide, hvis det er uden sexlegetøj og en rigtig god vandbaseret glidecreme til analsex hvis det er med legetøj. F.eks. Aquaglide eller denne fra Pjur.
 • Til sex med kondom eller sexlegetøj bør du vælge en vandbaseret glidecreme. Det kan f.eks. være denne Award vinder fra AquaGlide eller denne fra Fun Factory.
 • Til forspil og oralsex anbefaler vi en glidecreme med smag, der uden tvivl gør det mere lækkert at slikke og sutte.

Er du til økologi, så har vi også økologisk glidecreme.

Du kan finde alle vores glidecremer her.

Ofte stillede spørgsmål om glidecreme

Hvilken glidecreme kan bruges til tør skede?

Har du tørre slimhinder og er det et problem for dit sexliv, så bør du først og fremmest tale med din læge om problemet. For der KAN gøres noget ved det. Tørhed i skeden kan f.eks. ske for kvinder i overgangsalderen eller for nybagte mødre. Det kan dog opleves af kvinder i alle aldre og der kan være flere årsager til det. Mange kvinder der har prøvet at have en tør skede, føler også ofte mindre lyst til sex. Det er helt forståeligt, men ikke en hjælp på problemet. Tværtimod faktisk, da et aktivt sexliv kan afhjælpe problemet, da sexlyst sætter gang i den naturlige produktion af smøremiddel. Hvis almindeligt samleje gør ondt, bør du holde dig fra det. I stedet kan du prøve med onani eller sex med din partner uden samleje, og helst sammen med en god glidecreme.

Du kan f.eks. vælge Funglide.

Hvilke glidecremer kan bruges med kondom?

Ønsker du at bruge glidecreme sammen med kondomer bør du anvende en vandbaseret glidecreme.

Vi kan f.eks. anbefale denne fra Fun Factory.

Hvad kan man ellers bruge som glidecreme?

Du kender sikkert hørt eller læst historier om folk der har brugt ting de har haft ved hånden som smøremiddel til sexlege. Det KAN også virke, men vi vil ikke komme med forslag til den slags her, da der også kan være en risiko forbundet med det. Især i forbindelse med brug af smøremiddel til skeden. Skeden har en PH-værdi som du helt ikke må ændre på, og det er der risiko for hvis du anvender smøremiddel som ikke er udviklet specielt til formålet. Den bedste glidecreme vil altid være en der er udviklet specielt til det formål du ønsker at bruge den til. Derfor anbefaler vi altid at du køber en god glidecreme, og IKKE eksperimenterer med smøremidler der ikke er beregnet til sex og onani.

Hvilken glidecreme kan bruges til gravide eller dem der ønsker at blive det?

Er du gravid eller ønsker du at blive det, så kan du godt bruge glidecreme uden frygt. Dog kan brugen af en glidecreme hos nogle kvinder ændre PH værdien i skeden og gøre det mere besværligt for sædcellerne at nå frem til målet. For de fleste er det dog intet problem at anvende glidecreme i forhold til at bevare fertilitet eller under en graviditet. Er du en sekund i tvivl om det er en god ide, så spørg din læge, gynækolog eller jordemoder til råds.

Hvilken glidecreme kan bruges til håret?

Vi har hørt fra flere af vores kunder at de af og til benytter glidecreme til deres hår for at give det glans, ekstra finish, eller til at pleje tørt og genstridigt hår. Vi anbefaler Funglide hvis du skal have en god glidecreme til håret.

Hvad kan glidecreme ellers bruges til?

En god glidecreme kan faktisk bruges til flere ting. Det er også uden tvivl derfor at den silikonebaserede glidecreme Funglide er vores absolutte bestseller. Den er ikke kun en fremragende glidecreme til almindelig sex og solosex (uden kondom og legetøj). Den bliver også brugt til mange andre ting, som f.eks.:
 • til pleje af tørt eller genstridigt hår.
 • til massage.
 • til at friske en tatovering op med.
 • til lotion til huden.

Kommenter

0 andre kommentarer

Skriv kommentar

Kommentar redigeret