36 forslag til en romantisk aften

At tilbringe en romantisk aften med din udkårne er dejligt, og den kan udformes på mange måder. Problemet er ofte, at du synes, du er uopfindsom, når det kommer til idéer til en romantisk aften. 

En romantisk aften i kærlighedens tegn er godt for alle parforhold[/caption] Det stopper her, da du nu kan finde hele 36 tips og forslag til en romantisk aften. Og husk nu at du også kan bruge forslagene på andre tidspunkter end lige om aftenen. De er også gode til den romantiske weekend, den romantiske dag eller den romantiske miniferie. Vi har opdelt forslagene i små grupper for at højne overblikket, så du får forslag til en romantisk aften, der involverer madlavning, den lille fest kun for jer to, massage og kærtegn, biblioteket (ja, du læste rigtigt!), gåturen, den meget afslappede, snevejr, soveværelset, 100% nærvær, skovturen, musik - film - tv og så nogle mere generelle forslag, som egentlig giver sig selv, men som vi har tilbøjelighed til at glemme, når hverdagen løber stærkt.

Klassikerne: blomster, kys, kærlighedsbreve, fremtid

Der findes rigtig mange måder, du kan vise din partner, at du elsker ham eller hende. Den klassiske er at give blomster eller chokolade. Den kan både bruges uopfordret og når der er noget at fejre. Samtidig skal I ikke glemme at kysse. Kysset er noget af det mest intime og det kan rumme alle følelser. Husk at være til stede i kysset. En pirrende metode er at skrive et kærlighedsbrev og så sende det med posten. Skriv det gerne i hånden, da det giver det personlige touch og viser at du har brugt tid på brevet og ikke bare fundet det på internettet og udskrevet det. Er du klar til det, kan du også åbne snakken om planer for jeres fælles fremtid. De sommerfugle, du får i maven under denne samtale, vil blot bekræfte dig i, at beslutningen om at I har en fremtid sammen, er den helt rigtige. De sidste par klassikere er virkelig dét: klassikere! Brug overraskelsesmomentet til at tage din kæreste med storm og husk frem for alt også at have det sjovt. Romantik og sjove tiltag går meget ofte hånd i hånd.

Den private fest kun for jer to

Den lille, særlige begivenhed kun for to kan være en meget intim oplevelse. I kan for eksempel gøre det til noget særligt ved at gøre jer lækre for hinanden. Tag det fine tøj på, som når I skal spise en romantisk middag på en fancy restaurant, og bliv så hjemme og spis i stearinlysets skær. Ingen forstyrrelser. Kun jer to. Og det her forslag kan sagtens bruges på hverdage. Faktisk vil effekten af det måske endda være større på for eksempel en helt almindelig onsdag. Til middagen kan skøn baggrundsmusik være meget effektfuldt. Det kræver dog megen forberedelse, da du skal vælge musikken med omhu. Det nytter ikke at vælge musik, der kredser om ulykkelig kærlighed eller følelsen af et forhold der slutter, hvilket jo er det, som den vestlige verdens musikere er verdensmestre til at skrive sange om. Der findes dog bestemt også positive sange om kærlighed og romance, så det er bare om at komme på jagt efter dem. Og med adgangen til flere musikstreamingtjenester har du alle muligheder for at samle det, Chandler i tv-serien ”Venner” kalder for et mix-tape. Du skal dog lige stramme dig lidt mere an, end Chandler gjorde.

Køkkenet som erogen zone

Mad kan være meget sensuel. Faktisk er der specielt én i mængden af tv-kokke, der har gjort netop dette til en kunstart. Britiske Nigella Lawson er blevet populær hos både mænd og kvinder, og hun spiller meget på det sensuelle i sine udsendelser. Men skal vi være lige så dygtige som Nigella Lawson for at kunne lave et måltid, som vækker alle sensuelle sanser med et brag? Nej, naturligvis ikke. Men du kan jo godt gøre dig umage, når du laver mad. Du kunne eksempelvis planlægge en weekend med små og enkle måltider. Tapas er for eksempel super romantisk at dele og de giver dig samtidig muligheden for at præsentere flere forskellige lækre madretter. Tænd stearinlys ved den helt almindelige middag. Det giver altid et ekstra pift at tænde stearinlys, og det er så simpelt, så hvorfor ikke gøre det? Den nemmeste vej til at vise at du holder af din kære, er at lave hans eller hendes livret. Det kræver dog, at du rent faktisk ved præcis, hvad livretten er. Er du i tvivl her, så skal du være delikat, når du spørger ind til livretten. Ellers afslører du jo dine planer, og så bliver overraskelsen ikke nær så god.

Den romantiske middag

En hyggelig middag på stranden i dejligt sommervejr er med garanti en romantisk aftenEr I nogle hyggemus, så bør I prøve den romantiske picnic hjemme i stuen. Her er gode muligheder for romance og for blot at være jer to. Kan du lide at lave mad, så kunne du trække det helt store trumfkort frem og lave en 3-retters menu. Denne løsning er tidskrævende, så sørg for at have masser af tid. Menuen kunne eksempelvis bestå af følgende:
  • Til forret: friske forårsruller og hvidvin
  • Til hovedret: bøf bearnaise og rødvin
  • Til dessert: chokoladekage og mousserende vin
Husk at gøre noget ud af drikkelsen. Få eventuelt den lokale vinhandler til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vine. Gode vine kan være prikken over i’et til denne type middage.

Massage og bad

Har I overvejet massage? Ellers så skal I da prøve det. Den gode start på dette er at klæde hinanden af. Allerede her er det superintimt – hvis altså I ikke flår tøjet af hinanden. Det kan godt være svært, for I tænder jo hinanden, men prøv alligevel at tage jer god tid. Når I masserer hinanden, så er det en god idé at investere i en god massageolie. Det kunne for eksempel være en af disse, men vigtigst af alt er, at I begge synes massageolien er god og dejlig. At gå i bad sammen er yderst intimt. Det kræver frem for alt lyst fra begge parter. Er du utryg ved at sæbe din partner ind, så er du tydeligvis ikke klar til dette, men er I begge klar til det, så vil det være en forrygende oplevelse, der vil bringe jer tættere sammen. For at få mest ud af denne oplevelse skal I tage jer god tid og sæbe hinanden ind. I kan også kærtegne hinanden og på den måde gøre badet til en ganske erotisk oplevelse.

Biblioteket (ja, du læste stadig rigtigt!)

Hvad er nu det for noget med at biblioteket kan være romantisk? Jo, den er faktisk god nok. Der findes næsten uendeligt mange romantiske historier og bøger. Her kommer biblioteket ind i billedet. Prøv at låne en romantisk bog sammen og læs den højt for hinanden. Det højner ikke blot romancen, men er også drønhyggeligt. Elsker I nostalgi, så kan I få gode nostalgiske minder frem ved at låne tegneserier eller bøger, I kender fra jeres barndom. Når I nu alligevel er på biblioteket, så kys hinanden. Faktisk skal der lyde en opfordring til at kysse hinanden på flere offentlige steder og biblioteket er et godt sted at starte.

Lange gåture hånd i hånd styrker jeres bånd sammen

Plejer I at smide jer i sofaen efter aftensmaden? Det har jo været en lang dag og nu skal der så slappes af. Det er fuldt forståeligt, at I ender på sofaen, men prøv af og til at vælge den friske luft og romantiske gåtur hånd i hånd i stedet for at tænde for fjernsynet. At gå hånd i hånd er i topklasse både når det kommer til romantik og intimitet. Du kan her mærke din partner. Og ofte mærke hvis der er noget galt. Så hvis det føles som om, at din partners hånd i din virker anderledes, så spørg ind til det.

Tilbring dagen sammen uden planer

Det er dejligt befriende at tilbringe en dag sammen uden at have bare de mindste planer. Her kan der virkelig hygges og nulres, og I behøver for eksempel ikke at forlade sengen ret ofte. I kan krydre det med at fortælle, hvad og hvor meget I betyder for hinanden. Det er altid ekstra romantisk at høre din partner fortælle med egne ord, hvor meget du betyder for ham eller hende.

Byg en snemand og sæt lys i haven

Er græsplænen eller haven dækket af sne, har du mange muligheder. Den første er som taget ud af Disney-tegnefilmen ”Frost”. Har du set filmen med dansk tale, så kender du nok sangen ”Skal vi ikke lave en snemand?”. I den originale version hedder sangen ”Do you want to build a snowman?” og også her passer den jo perfekt. Brug sneen i haven og byg en flot snemand sammen. Kan I lide at være udenfor, er det her en oplagt idé. Vil I hellere være inde i varmen, så prøv at stille fyrfadslys eller stormlys i sneen. Det giver en helt fantastisk effekt at se lysene stå og lyse op på den snedækkede plæne.

Se stjerner og planeter på en stjerneklar himmel

Er I ude om aftenen og er det stjerneklart, så er det oplagt at se på stjerner. Vil du virkelig imponere, så nytter det i øvrigt ikke kun, at kunne finde ”Orion”, ”Cassiopeia” og ”Karlsvognen”. Her kan du med fordel downloade en app, der viser stjernehimlen. Det giver jer muligheden for virkelig at få noget ud af en stjerneklar nat. Ofte viser disse apps i øvrigt også planeters placering på himlen. Der er noget magisk over at kunne se Venus, Mars, Jupiter og alle de andre planeter.

Sengen som udgangspunkt - spis morgenmad på sengen eller strø rosenblade

Tager I på weekendophold et sted, som udbyder room service, så prøv at bestille morgenmad på sengen. Hyggen i at I betænker og fokuserer på hinanden i stedet for at sidde i en lidt upersonlig restaurant og spise morgenmadsbuffet vil gøre det til en meget romantisk oplevelse. Morgenmad på sengen dur naturligvis også hjemme i egen seng, men der er noget helt specielt over at få maden bragt til døren via room service. Når nu vi er ved sengen, så er en af de store romantiske klassikere at strø rosenblade ud over sengen. Det giver en fantastisk visuel effekt og virker meget overvældende. Men sørg lige for at det kun er rosenblade og ikke torne, der ender i sengen. Sidstnævnte er knapt så behagelige.

Brug de billeder I tager og vis dem frem i hjemmet

Takket være smart phones tager vi billeder som aldrig før, men vi glemmer ofte at få dem overført til rigtige billeder, som man kan se på andet end en telefons skærm. Er I nogen, som tager mange billeder - både i hverdagen og på rejser - så husk at få de bedste printet ud på godt fotopapir og sat i en ramme, enten for sig selv eller i en collage sammen med en masse andre billeder.

Læg mobilen væk og få en romantisk aften

Apropos mobiltelefoner så husk også at lægge telefonerne til side af og til og nyd hinanden. Ved at lægge mobiltelefonen væk får I en god mulighed for at være nærværende og vil I tage skridtet fuldt ud, så husk også at slukke iPad, den bærbare computer og tv’et.

Hop på cyklen og tag på den klassiske skovtur / picnic

En picnic er fuld af gode oplevelser. I hygger jer, I spiser god mad, I drikker en god rosé og I tager masser af billeder. Så længe I ikke sætter jer i en myretue eller under et hvepsebo, er en picnic en næsten sikker vinder. Her kan I virkelig være nærværende for hinanden og nyde den gode frokostkurv, I har pakket. I kan eventuelt vælge at tage cyklerne, når I vil på skovtur og samtidig vælge et sted I ikke har været før. Luften i ansigtet og de ukendte omgivelser vil gøre turen spændende, så allerede her er forventningerne ved at blive indfriet og det gode humør kommer helt af sig selv.

Film - musik - serier: effektive til at sætte stemningen

Film, musik og serier giver mange gode timer sammen. Nu om stunder er det nemt at leje, købe eller streame en god film eller serie. En film eller en serie kan være en effektiv stemningssætter og I kan nyde både filmen/serien og hinanden samtidig. Hold i hånd og nus hinanden. Har I en serie, I ser sammen eller en fælles yndlingsfilm, så kan I lave en sjov regel, når I ser den. Prøv for eksempel at kysse hinanden, når der siges et ord eller en sætning, som I ved bliver sagt tit, fordi I kender filmen eller serien udenad. Det skal nok skabe en dejlig atmosfære. Alle par har en sang, som man sammen relaterer til. En sang der betyder noget særligt eller som blev hørt i en særlig situation. Vil du have stemningen sat og intentionerne gjort klar lige fra starten, så brug den musik du ikke et sekund er i tvivl om virker. Nu har du et hav af forslag til en romantisk aften - faktisk hele 36 af slagsen - til at skabe romantiske omgivelser, så du skal bare vælge en og så bygge videre på den. Vi er sikre på, at du og din partner vil få en god romantisk dag, aften eller weekend, når du tager en af ideerne og går videre med den, så den passer til jer. Så skal det nok blive en succes.

Kommenter

0 andre kommentarer

Skriv kommentar

Kommentar redigeret