Gode sex stillinger der virker

Sex stillinger der virker er hvad du kan finde inspiration til i denne artikel, så du kan finde navne, billeder og fordele ved de mest kendte stillinger i sengen i dette indlæg. Du kan også finde et par forslag til anderledes sex stillinger hvis du gerne vil prøve noget nyt og link til yderligere inspiration.

Indhold i denne artikel

Gode sex stillinger der virker for de fleste

Først en lille apetizer: Lad terningerne bestemme for jer!   Med terningspillet fra Let's F*ck er det nemmere end aldrig før at finde den nye stilling i sengen. Og til kun 99,- er de til at betale. Og det giver på en nem og simpel måde et nyt pust til sexlivet. Der er link til terningerne nederst på siden!

Missionærstillingen

Missionærstillingen - Kvinden på ryggen og manden ovenpå. Den mest almindelige sex stilling, som benyttes af langt de fleste. Den bliver ofte udskældt for at være kedelig og for at give kvinden ringe stimulation, men den virker alligevel rigtig godt. Især som en af de første stillinger, da den både giver mulighed for at kysse og øjenkontakt. Anbefalet sexlegetøj til Missionærstillingen: Satisfyer Whale Vibe fordi den giver vibrationer til både kvinden og manden under samleje.

Fordele:

 • Kræver ikke mange kræfter, så der kan fokuseres på at nyde hinanden.
 • Sværhedsgraden er let (næsten) uanset højde og vægt på begge parter, da kvinden ligger ned med manden ovenpå.
 • Det er nemt at kysse og få øjenkontakt i missionærstillingen.
Ulemper:
 • Giver ikke de bedste forudsætninger for god stimulation til kvinden.
 • Der er ikke meget bevægelsesfrihed, og kvinden kan nemt føle sig fastklemt, hvis ikke manden tager noget af hans kropsvægt fra med armene.

Missionærstillingen variation - Kvindens ben på mandens skuldre. Missionærstillingen kan nemt varieres  ved at placere en stor pude under kvindens numse, og lade manden sidde på knæ. Er kvinden let og smidig kan hun også lufte numsen selv og lade manden hjælpe ved at holde hende om hofterne. Det gør både noget ved følelsen af at være fastklemt og giver både mand og kvinde mulighed for at stimulere hendes klitoris. En anden variation af missionærstillingen er at lade kvindens ben hvile på manden skuldre, og lade manden trænge ind med let spredte ben. Det er en stilling der giver bedre udsigt til herlighederne, samt mulighed for analsex hvis kvindens numse løftes op.

Doggystyle

Klassisk doggystyle hvor kvinden er på alle 4 og manden tager hende bagfra. Endnu en klassisk sex stilling, som de fleste bruger og som er utrolig populær. Der er nogle der mener den er upersonlig og måske endda undertrykkende for kvinden, men de fleste finder den ophidsende og en ganske naturlig del af deres sexliv. Anbefalet sexlegetøj til Doggystyle: Bad Kitty Doggie Style Strap fordi den er rigtig god, når positionen skal holdes. Desuden er den blød og lækker, så man undgår slidsår, og så giver den helt nye muligheder og modtageren opnår en orgasme på et helt andet niveau.

Fordele:

 • Sværhedsgraden er let uanset højde og drøjde på begge parter, da det blot kræver at kvinden ligger på alle fire, og manden tager hende bagfra.
 • Kan virkelig bringe den dyriske side frem i manden. Det kan f.eks. ske ved et højt og aggressivt tempo.
 • Stillingen giver også god mulighed for at være dominerende, hvis det er noget i tænder på (f.eks. ved at gribe fast i kvinden hår eller klaske hende blidt bagi).
 • Kvinden G-punkt stimuleres nemmere i denne stilling.
 • Manden kommer længere ind i denne stilling, hvilket er en fordel hvis han er lille.
 • Manden har god adgang at røre og tage fat om balder, hofter og bryster.
 • Der findes mange variationer af denne stilling.
 • Manden styrer tempoet, men kvinden kan styre hvor godt han skal ramme ved at løfte numsen op eller ned.
 • Hvis lysten overmander jer, kan i hurtigt komme i gang i denne stilling, da i ikke engang behøver at afklæde jer helt. Den giver mulighed for en hurtig og diskret quickie.
Ulemper:
 • Doggystyle giver ikke nem mulighed for at kysse eller for øjenkontakt.
 • Nogle kvinder finder stillingen upersonlig og undertrykkende.

Denne stilling kan udføres i mange varianter, og nogle af de bedste i den klassiske stilling er at kvinden kan sænke hovedet helt til jorden, og sprede benene i større eller mindre grad, for at skabe mere plads. Skal der laves mindre plads kan manden ben være yderst og hendes inderst. Hendes krop kan også være oprejst, så det giver mulighed for ansigterne tæt på hinanden og han for adgang til hendes bryster og klitoris. Stillingen kan også udføres stående. F.eks. hvor hun læner sin overkrop mod et bord eller tager fra med sine arme. Er der stor højdeforskel på jer, kan i prøve denne stilling på en trappe eller lignende.

Manden nederst

Ridestillingen - Manden ligger nederst og kvinden rider ham siddende ansigt mod ansigt. Der findes en del forskellige stillinger hvor manden ligger nederst. De mest populære af dem kommer vi ind på her, og hvorfor de er blandt de mest foretrukne stillinger for både mænd og kvinder. Anbefalet sexlegetøj til stillinger hvor manden ligger nederst: Mini Dress Catsuit fordi den er super sexet uden at være vulgær og netop i disse stillinger har manden fuldt udsyn til barmen, så en catsuit rigtigt kommer til sin ret.

Fordele:

 • Kvinden har nemt ved at få stimuleret både g-punkt og klitoris i denne stilling.
 • Penis kan trænge langt ind i denne stilling.
 • Kvinden har mulighed for at styre slagets gang enormt meget i denne stilling, til stor nydelse for både ham og hende.
 • Kvinden kan både ride ham, samt gnuppe sig frem og tilbage. Begge dele kan nydes af manden.
 • Gnupper kvinden sig frem og tilbage i denne stilling, kan manden ofte holde længere.
 • Stillingen giver også manden mulighed for at bestemme tempoet, hvis kvinden løfter sin krop en anelse og lader manden trænge op i hende ved at bevæge sig underliv under hende.
 • Stillingen giver hende til brystkasse og ansigt og han har nem adgang til bryster, balder og ansigt.
 • Stillingen giver også god mulighed for at kysse. Afhængigt af højdeforskellen på jer, kan det variere om det er bryster eller ansigt der ligger mest ligefor at kysse.
 • Stillingen har også mange varianter der er nemme at afprøve.
 • Hun kan stimulere pung og penis med hænderne samtidig med hun rider eller gnupper.
Ulemper:
 • Hvis manden er passiv gennem længere tid, kan stillingen kræve for mange kræfter af kvinden og være hård for især hendes lår og knæ.

Reverse cowgirl - Kvinden ridende med ryggen til manden. Reverse Cowgirl er navnet på en af variationerne af denne stilling. Der er sådan set bare hvor kvinder rider (eller gnupper) med ryggen til mandens ansigt. For mange mænd er denne stilling også fræk, da den giver en dejlig udsyn til kvinden bagdel og til at se kønsdelene i aktion. Derudover kan han nemt røre hendes bagdel. For kvinden er den måske knap så dejlig visuelt, da hun blot kan se hans tæer. Denne stilling kan også varieres ved at kvinden sidder en anelse sidelæns på ham, og har det ene ben på gulvet. Det kan også aflaste evt. trætte lår og knæ. Stillingen kan varieres yderligere på mange måder. Både hvor manden og kvinden flytter sig rundt i andre stillinger. I kan også bruge forskellige møbler eller dyner og puder til støtte i de forskellige stillinger.

Ligge i ske

Ligge i ske - Liggende på siden med kvinden forrest og manden bagved. Denne stilling er også populær og måske især brugbar for de par som vågner op en søndag morgen og både er liderlige og trætte, eller til par hvor kvinden i en periode har nedsat sexlyst på grund af graviditet eller andre ting. Denne stilling kræver nemlig ikke så meget arbejde og lysten kan opstå ved at i ligger i ske helt almindeligt. Anbefalet sexlegetøj til Ligge i ske stillingen: NASSTOYS Klitoris Stimulator Tunge fordi den kan holdes mod klitoris og har nogle helt forrygende vibrerende egenskaber, som kan kildre kvinden helt op i den syvende himmel. Den ser lidt sjov ud, men tag ikke fejl. Den er bare ekstrem i sin måde at vibrere på!

Fordele:

 • Den kræver ikke så meget arbejde, og er god til en liderlig morgen efter en bytur.
 • Stillingen er også god som forspil.
 • Hvis kvinden har nedsat sexlyst eller er gravid og måske med knap så meget bevægelsesfrihed som hun plejer, kan denne stilling også være rigtig god.
 • Hvis du som mand vil prøve at fyre op under hende kan du starte med at nusse og holde om hende i denne stilling, og se om det kan udvikle sig derfra.
 • Manden har fri adgang til kvindens ansigt og bryster.
 • Kvinden kan dreje hovedet og blive kysset og nusset i ansigt og i nakken.
Ulemper:
 • Måske ikke den nemmeste stilling for manden at gennemføre et samleje i, men et fint udgangspunkt for.

Stående sex stillinger

Stående sex stilling - Kvinden læner sig forover stående og manden tager hende bagfra. Stående sex stillinger er ofte gode når liderligheden overtager jer pludseligt eller hvor der pludseligt opstår en mulighed for sex i en travl hverdag med tonsvis af gøremål og måske meget lidt privatliv i dagtimerne. Anbefalet sexlegetøj til Stående stillinger: We-vibe Pivot App-styret Penisring Vibrator fordi kvinden kan styre den med den gratis App og den forlænger erektionen, så samlejet kan vare længere tid.

Fordele:

 • Giver mulighed for en quickie, hvor tøjet ikke behøver at tages helt af. Det har den åbenlyse fordel at det kan overstås hurtigt og diskret. Og kommer der pludselig nogle børn eller andre ind i rummet, kan i hurtigt skjule hvad i var i gang med.
 • Kan udføres hvor som helst. På køkkenbordet, og af væggen og endda udendørs. Der er mange muligheder.
 • Stående sex stillinger giver god bevægelsesfrihed.
 • Der findes et hav af varianter af stående sex stillinger.
Ulemper:
 • En stående stilling gør ofte legen hurtigt overstået.
 • Flere stående stillinger kan være fysisk hårde for den ene, eller begge, parter.

Der er mange varianter af stående sex. De mest normale er hvor manden bærer kvinden og hvor hendes ryg læner sig op af en væg. Den kan være fysisk hård for manden og er nemmest hvis kvinden er lille og let. Trillebøren er også en mulighed. Det er hvor manden løfter kvindens ben som var hun en trillebør og trænger ind bagfra. Denne stilling kan være hård for både mand og kvinde. Kvinden kan også placeres siddende eller liggende på noget som passer i højden, så manden kan trænge ind forfra stående. Det er en god stilling som giver mange muligheder og masser af frihed til bevægelse for ham. Har i problemer med at udføre nogle af de stående sex stillinger, kan hjælpemidler være løsningen for jer. Det kan f.eks. være en sex gynge, som du finder her.

Gode stillinger i sengen for gravide

Er du eller din partner gravid, så er der ikke noget i vejen for at i kan have sex som i plejer, hvis i ellers er sunde og raske. Er i den mindste smule i tvivl om hvad i må og ikke må, så spørg en sexolog, jeres læge eller jordemor. Det er dog helt normalt at sexlysten kan komme og gå for kvinden i graviditeten og det første tid efter barnet er født. Det skal i ikke lade jer slå ud af. Den skal nok komme igen, og ellers så gør noget intimt sammen på andre måder. F.eks. blot ved at ligge i ske, og putte og nusse. Da kvinden jo fysisk gradvist får større mave og det fysiske og mentale overskud til sex måske daler, så er der sex stillinger der egner sig bedre end andre for mange gravide par. I perioder skal sexlysten nok være der, og så er nedenstående stillinger gode for den gravide:
 • Doggystyle hvor hun ligger på alle 4 og bliver taget bagfra af manden. Evt. med puder som støtte til mave og andre steder.
 • Ligge i ske. Det er en stilling hvor hun kan ligge ned og lade manden gøre det meste af arbejdet og samtidig få støtte til maven ved hjælp af puder og dyner.
 • Missionærstillingen hvor manden står op, så han ikke maser maven. Hun kan f.eks. ligge på spisebordet, hvis det passer til mandens højde når han står op.
 • Ridestillingen, hvor kvinden sidder på manden og kan styre tempoet så det passer til omstændighederne.

Alle ovenstående forslag er sikre og rolige sex stillinger for gravide, som i roligt kan benytte jer af. Er i det mindste i tvivl om det er en god ide, så spørg lægen eller jordemoderen hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Gode sex stillinger til anal sex

Anal sex er et helt emne for sig, men noget af det vigtigste at vide i forhold til analsex er at der skal opvarmes godt og grundigt, og at glidecreme er et must - Vi anbefaler Funglide til analsex. Derudover er det vigtigt at forstå at du som mand ikke bare kan putte den ind, med mindre kvinden er meget øvet og godt opvarmet. Er man nybegynder, så er det en rigtig god ide at starte med et analt trænings kit. Det består af buttplugs i forskellige varianter, så man gradvist kan øge størrelsen. Anal musklen er i øvrigt den muskel, der er i stand til at udvide sig mest i hele kroppen, så hvis man varmer godt op, så kan selv den største penis med sikkerhed være der. Læs eventuelt vores guide om analsex her. For øvede kan langt de fleste sex stillinger bruges til analsex, men til nybegyndere kan nedenstående anbefales:
 • Ridestillingen er rigtig god, da det her 100% er kvinden der kan styre hvor hurtigt det skal gå og hvor langt den skal op, samt styre tempoet når den er inde. Ulempen er at det er umuligt at se noget, hvis det er nødvendigt.
 • Missionærstillingen er rigtig god hvis kvinden har tillid til at manden er kontrollerende og styrrende. Fordelen ved denne stilling, i bestemte varianter, er at det er nemt for manden at se hvad han laver, og dermed er det nemmere for ham at være forsigtig. Brug evt. en pude til at ligge under hendes numse, så hun får den rette højde i forhold til at ramme det bagerste hul.
 • Doggystyle er også en god stilling, da kvinden nemt kan løfte og sænke sig, så højden passer i forhold til manden. Ulempen kan være at hun må overgive kontrollen og styrringen til ham.

Er I begge, eller den ene part, nybegyndere indenfor analsex, så prøve de sikre sex stillinger først, og kommuniker godt med hinanden. Gerne før, under og efter, for det er slet ikke sikkert at det bliver en succes første gang. Men som alt andet, så husk at øvelse gør mester. Og det er ingen skam at fejle, og slet ikke noget at være flov over.

Gode hjælpemidler til sjovere og bedre sex

Trænger i til lidt fornyelse i jeres sexliv, så kan nye stillinger bestemt hjælpe jer på vej, men der er også en række andre ting, som måske kan gøre tricket for jer. I kan overveje at prøve en eller flere af nedenstående forslag - evt. i kombination med nogle af de før beskrevne sex stillinger.

Prøv We-Wibe

We-Vibe er et unikt stykke sexlegetøj der er specielt udviklet til par. Det er verdens mest solgte i sin kategori, og det erstatter hverken mand eller kvinde, men kan bruges til både forspil men også under samleje, hvor den kan give ekstra stimulation til både kvinde og mand. Læs mere om We-Vibe her.

Prøv en sexgynge eller sexstol

Er du blevet interesseret i at afprøve nogle nye sex stillinger, men føler at i har svært ved at gennemføre dem af den ene eller anden grund, så kan en sexgynge eller sexstol være svaret for jer. Den slags produkter kan bruges til sidde, hænge eller ligge i og på, sådan så kvindens vægt minimeres kraftigt, og det bliver nemmere for manden at "bære" hende og mere frihed til at nyde sexdelen. De forskellige sex møbler på markedet, kan også inspirere jer til at afprøve, og måske endda opfinde helt nye sex stillinger. Se udvalget her.

Brug masser af glidecreme

De fleste former for sex bliver bare bedre med masser af glidecreme. Og det er sådan set uanset hvilken stilling der er tale om. Har i endnu ikke prøvet glidecreme, så er det bestemt på tide at i prøver at få det med i den erotiske leg. Find glidecreme her.

Start med en gang massage

En god gang massage kan være en suveræn form for forspil og opvarmning til sex, og det er noget der kan bruges i flere stillinger. Vil du gerne tænde godt og grundigt op under din partner kan en gang massage være en god måde at gøre det på. Det er frivilligt om der skal benyttes massageolie eller ej, men skal det være hud mod hud, så bliver det bedst med massageolie.

Du kan finde massageolie her.

Forny jer på andre måder

Ønsker du lidt fornyelse i sexlivet er der også mange andre måder at gøre det på. Hvis i foretrækker de vante sex stillinger, så er der også andre måder at tage dem i brug på. Eller måske rettere andre steder.

Gør det andre steder i hjemmet

Sex behøver ikke foregå i dobbeltsengen. Selvom det uden tvivl er det mest behagelige, så er det også ensformigt og måske en anelse kedeligt i længden. I kan prøve at variere det ved at prøve at gøre det i andre rum i jeres bolig. Det kunne f.eks. være:
 • I badet
 • På køkkenbordet
 • Op af væggen
 • På spisebordet
 • På vaskemaskinen
 • I en sexgynge
 • På gulvet

Mulighederne er mange, og det er kun jeres fantasi der sætter grænserne.

Prøv udendørs sex

Der er også mange sex stillinger der kan anvendes udendørs. Der er både fordele og ulemper ved udendørs sex. Anbefalet sexlegetøj til udendørs sex: Helt klart et App eller fjernstyret sexlegetøj, da det kan blive det mest ophidsende forspil nogensinde, når den ene part vælger med sin fjernbetjening eller app, hvornår den anden part skal pirres, når I sammen er på udkig efter elskovs redens hemmelige sted, hvor forbi passerende lige netop ikke kan få øje på jer.

Fordele:

 • I kommer væk fra de vante omgivelser, og alene det kan have en positiv effekt.
 • De fleste sex stillinger kan benyttes udendørs, det er bare et spørgsmål om at finde gode steder at gøre det.
 • Vejret kan påvirke legen positivt. En bagende sol, en let og varm vind eller måske endda regnvejr kan være med til at gøre det til en unik og fræk oplevelse.
 • De mange anderledes lyde kan også være med til at sætte den rigtige stemning. Det kan f.eks. være brusende eller rislende vand, blæst i træerne, fuglekvidder og meget andet.
 • I kan også risikere at blive opdaget, hvilket for nogle gør det endnu mere frækt og pirrende
Ulemper:
 • Passer i ikke på kan i komme til at gøre noget ulovligt. I må ikke optræde så det virker anstødeligt for andre. I kan blive dømt for blufærdighedskrænkelse. Sex i det fri er dog ikke ulovligt, og der burde være masser af steder, hvor i kan prøve det af.
 • Sand, vand, dyr i skovbunden og lignende kan være en lystdræber.

Inden der vælges stilling til elskoven

Noget der er overset til forspil, er brug af erotiske spil til forspil. Erotiske spil er mere end bare sex. Det er en super god måde at komme tættere på hinanden. Det dansk producerede spil Erotic4real er efterhånden blevet solgt i mange eksemplarer. Det er et super godt spil i en fantastisk god kvalitet og det giver også en hel masse til parforholdet også bagefter elskoven. Læs mere om Erotic4real her. Men gælder det kun om stillinger, så er der jo også spil, der hjælper med at finde den rette stilling. Vi har mange forskellige spil i forskellige prisklasser. Du finder dem her.

Som lovet er der her et link til Let's F*ck Terninger, så de kan bestemme jeres næste sexstilling lige her.

Hvilken sex stilling er din favorit?

Hvilken sex stilling er den mest benyttede hos jer? Skriv gerne flere. Det vil glæde os at høre fra dig. Ønsker du at være anonym, så skriver du bare "anonym" i feltet navn.

Kommenter

0 andre kommentarer

Skriv kommentar

Kommentar redigeret