ABS Plast

Hård plast, der er let at rengøre med vand og sæbe. Tåler ikke kogning. Godt materiale, der er meget brugt til vibratorer (og husholdningsartikler m.m.).
Materialeegenskaber i kort form: lugtfri, glat overflade, phatalatfri, god vibrationstransmitter, god kropskompatibilitet, rengøringsvenlig, hygiejnisk.

100% Silikone (FunToys anbefaler)

Mellemblødt materiale, som tåler det meste kemi og kogning. Særdeles velegnet til sexlegetøj, idet overfladen er lukket, og det derved hverken angribes af bakterier eller svampe. Vil du være sikker, så vælg altid legetøj i 100% silikone. Kan bruges sammen med alle typer glidecreme. Silíkone er dyrt materiale- og fremstillingsmæssigt.
Materialeegenskaber i kort form: lugtfri, phatalatfri, meget høj elasticitet, styrke og blødhed, høj farve- og formstabilitet, varme og UV resistent,  god temperatur og kropskompatibilitet, antiallergisk, rengøringsvenlig og vedligeholdelsesfri, hygiejnisk.

Silikone

Hvis der kun står silikone og ikke 100% silikone, så kan det være et blandingsprodukt som f.eks kun består af 10% silikone.Et blandingsprodukt kan være OK, men det kan ikke tåle silikone glidecreme, idet det eneste, der kan opløse silikone er silikone (med undtagelse af et 100% silikone-produkt). Hvis et silikone produkt lugter, så er det med garanti et blandingsprodukt.
Kan lugte svagt.

TPE/TPR (Termoplastisk elastomer)

Super blødt og strækbart materiale. Blødgøringsmidler fra PVC kan opløse TPE.Tåler ikke kogning og stærke kemikalier.100% fri for Phalater.
Lugtfri eller svag duftende.

Materialeegenskaber i kort form: lugtfri eller svagt duftende, phatalatfri, høj elasticitet, styrke og blødhed, UV resistent, god temperatur og kropskompatibilitet.

PVC (Vinyl, polyvinylcarbonat)

Meget slidstærkt og holdbart plast, som bla. a. anvendes på hospitaler til blodtilførsel m.m.

PVC er som udgangspunkt et hårdt plast materiale, som bliver blødt ved at tilsætte blødgøringmidler, f.eks. af typen phtalater. Det meste PVC, som anvendes til sexlegetøj idag, er phatalatfri. Vil du være 100% sikker, bør du undgå PVC, idet der altid er et eller andet blødgøringmiddel i.

Legetøj, der "sveder" er fremstillet af PVC og det er blødgøringsmidlet, der kommer ud af plasten. PVC bruges til næsten alle badedyr, billige luftmaddrasser, vinduer i fortelte, emballage. PVC er uundværligt, idet det er ekstremt holdbart i forhold til prisen. Det har dog en stor udlempe. Det danner giftige dampe, når det afbrændes. Derfor forsøger man at reducere brugen af PVC, samt at indsamle det til genanvendelse frem for afbrænding.

Hård PVC blev brugt meget til f.eks kloakrør, inden det blev forbudt.  Blød PVC kendetegnes ved at lugte kraftigt. Lugten kommer fra blødgøringsmidlet. 

Materialeegenskaber i kort form: Høj elasticitet  og styrke, god kropstemperaturkompatiblitet.

Jelly og soft-PVC (PVC)

Blødt vingummiagtigt materiale, der har været meget anvendt til sexlegetøj. Dufter eller lugter svagt til stærkt.

Phtalater

Gruppe af  blødgøringsmidler, der anvendes til at ændre den ellers hårde PVC til et blødt og bøjeligt materiale.

UR3

Materiale, der efterligner berøring af hud. Overfladen er mikroporøs (små huller ligesom en svamp). Det kan ikke steriliseres og bør derfor kun bruges personligt og bør ikke anvendes analt uden kondom. Vaskes altid grundigt efter brug. Kan holdes ren med rengøringsspray beregnet til sexlegetøj.

PP (Polypropolen)

Billigt plast materiale, der bruges til emballage.

PU (Polyurethan)

Blødt plastmateriale, der bruges til bla kunstlæder og som overflademateriale på andre grundmaterialer.
Materialeegenskaber i kort form: Lugtfri, phatalatfri, UV resistent, god temperatur og kropskompatibilitet.

Latex

Natur gummi er et klassisk "intimt" materiale.
Materialeegenskaber i kort form: phatalatfri, meget høj elasticitet og styrke, god temperatur og kropskompatibilitet, hygiejnisk.

PA (Nylon)

Stærkt plast materiale, der bruges til tråde i stof, fiskesnor, nylon strømper m.m. 

PE (polyester)

Meget anvendt plastmateriale, der bruges til alt fra sportstøj til bæreposer. Belaster miljøet minimalt, da det er let at genanvende og ved forbrænding bliver til 90% vand.